Κυτταρίτιδα

Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;

Κυτταρίτιδα

Όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε την όψη που έχει η κυτταρίτιδα.
Είναι οι χαρακτηριστικές μικρές «λακουβίτσες» που κάνει το δέρμα να έχει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μία ανομοιομορφία που εμφανίζει το δέρμα και του δίνει την όψη και την υφής ενός φλοιού πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε αλλαγές στη δομή των λιποκυττάρων αλλά και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα.

Οι αλλαγές αυτές προκαλούν διόγκωση των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τους συνδετικούς ιστούς. Επιπλέον, η κατακράτηση υγρών και τοξινών στους ιστούς, λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας αίματος και λέμφου στις συγκεκριμένες περιοχές που εμφανίζεται, προκαλούν την επιδείνωση του φαινομένου.

Τι προκαλεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας προκαλείται είτε από ενδογενείς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα και οι ορμονικές διαταραχές, αλλά και σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η μη ισορροπημένη διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, το άγχος, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Γενικότερα οι εξωγενείς παράγοντες έχουν να κάνουν με τις συνήθειες μας και τον τρόπο ζωής μας.

κυτταριτιδα Θεραπεία Celluerase
κυτταριτιδα θεραπείες σωματος
Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα στα πρώτα στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί απλά αλλάζοντας κάποια πράγματα από την καθημερινότητα μας.

Καλύτερη ενυδάτωση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μειώσουμε την κυτταρίτιδα εάν δεν πίνουμε νερό. Το λεμφικό σύστημα δεν μπορεί λειτουργήσει σωστά και να αποσυμφορηθεί εάν είμαστε αφυδατωμένοι.

Απώλεια βάρους. Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας, ειδικά σε άτομα που έχουν περιττά κιλά. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως η κυτταρίτιδα στην ουσία προκύπτει από τη συσσώρευση λίπους κάτω από το δέρμα σε μια περιοχή. 

Ασκήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα. Μία σειρά από ασκήσεις γυμναστικής για τη μεσαία ζώνη, τους γλουτούς και τα πόδια που μπορούν να δώσουν άμεσα μυϊκό τόνο μπορούν να βοηθούν στη μείωση της όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα δεν θα εξαφανιστεί πλήρως με την άσκηση. Ωστόσο οι γυμνασμένοι μύες θα δώσουν μια τελείως διαφορετική όψη στο σώμα και θα την περιορίσουν. 

Ιατρικές μέθοδοι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Μη επεμβατικές μέθοδοι

Σε προχωρημένο επίπεδο κυτταρίτιδας η λύση είναι οι στοχευμένες θεραπείες αντιμετώπισης.

Το Met Cosmetic διαθέτει όλες τις σύγχρονες μεθόδους που κάνουν την κυτταρίτιδα παρελθόν. Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει ή κλείστε ένα ραντεβού με έναν από τους ειδικούς μας για α βρείτε την ιδανική λύση για εσάς

κυτταριτιδα LPG Endermologie

LPG Endermologie

Ήρθε η νέα γενιά θεραπειών σώματος της LPG και τα δύο νέα και εξελιγμένα μοντέλα Cellu M6® Alliance. Η θεραπεία LPG Endermologie® είναι εδώ και 30 χρόνια η μόνη 100% φυσική. Διαθέσιμη θεραπεία: Πάτρα, Ζάκυνθος

κυτταριτιτδα Τι κάνει το Multishape

Multishape

Ανώδυνη τεχνική Multishape κατά της κυτταρίτιδας. Προσφέρει σύσφιξη στο σώμα και σφριγηλότητα στο δέρμα. Διαθέσιμη θεραπεία: Λευκάδα

Ραδιοσυχνότητες RF

Ραδιοσυχνότητες RF

Η τεχνολογία RF – ραδιοσυχνότητες είναι η τελευταία επιστημονική εξέλιξη στη σύσφιξη σώματος. Πρόκειται για τη νέα επαναστατική μέθοδο λιπογλυπτικής χωρίς νυστέρι!

Πρεσσοθεραπεία (Pressotherapy)

Πρεσσοθεραπεία (Pressotherapy)

Η θεραπεία pressotherapy (γνωστή ως πρεσσοθεραπεία) είναι μια εντελώς ακίνδυνη μέθοδος για λεμφική αποσυμφόρηση, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει το κυκλοφορικό σύστημα, με στόχο την ταχύτερη αποτοξίνωση. Αυξάνοντας την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος μειώνεται η κυτταρίτιδα και η βελτιωμένη όψη του δέρματος.

Επεμβατικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Σε περιπτώσεις όπου η κυτταρίτιδα επιμένει εφαρμόζονται θεραπείες από το ιατρικό μας προσωπικό με στόχο την εξαφάνισή της. 

κυτταρίτιδα, μεσοθεραπεία σώματος

Μεσοθεραπεία Σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος, αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνική στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για μια θεραπεία σώματος κατά την οποία τοποθετούνται με ενέσιμο τρόπο κάτω από το δέρμα ουσίες που έχουν λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ιδιότητες προσφέροντας σύσφιξη και πιο νεανική όψη στο δέρμα.

κυτταρίτιδα - μεσοθεραπεία σώματος

Θεραπεία CelluErase

Η θεραπεία κυτταρίτιδας με Celluerase είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία. Xρησιμοποιείται μια ειδική μικρή “λεπίδα” με σκοπό να απελευθερώσουμε τα ρικνωτικά διαφραγμάτια του συνδετικού ιστού που προκαλούν τα εντυπώματα. Το αποτέλεσμα είναι να ομαλοποιηθεί η εμφάνιση του δέρματος και να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα.

Συνδύασε και δες καλύτερα αποτελέσματα

Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Κλείσε το ραντεβού σου!

Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!